Niels van Schaik

Niels van Schaik

Mr. Niels van Schaik is advocaat sinds 2007. Van meet af aan heeft hij zich toegelegd op het strafrecht. Zijn praktijk bestaat vooral uit grote onderzoeken op het gebied van georganiseerde (internationale) criminaliteit, waarin het bijvoorbeeld gaat om terrorisme, drugsdelicten, fraude of mensenhandel. In het bijzonder staat mr. Van Schaik cliënten bij in cassatie- en herzieningsprocedures bij de Hoge Raad. Hij is lid van de Vereniging van Cassatieadvocaten in Strafzaken. (VCAS) Over de cassatiepraktijk van mr. Van Schaik kunt u meer lezen op zijn website ‘Cassatie in strafzaken’.

 

Bekende zaken waarin Van Schaik als advocaat heeft opgetreden zijn onder meer de Pettense Campingmoord, het terrorisme-onderzoek naar de ‘Tamil Tijgers’ en de strafzaken tegen No Surrender-oprichter Klaas Otto. Momenteel staat hij in hoger beroep een verdachte bij in het grote liquidatieproces ‘Eris’ (Caloh Wagoh).

 

Naast het pleiten in strafzaken, geeft mr. Van Schaik colleges aan rechtenstudenten en verzorgt hij cursussen voor andere advocaten. Tevens heeft hij verschillende juridische publicaties op zijn naam staan. Voorheen was hij ook redactielid van het Tijdschrift Tuchtrecht.

 

In het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten staat mr. Van Schaik geregistreerd op de rechtsgebieden ‘strafrecht’ en ‘cassatie’. Deze registratie verplicht hem elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten de nodige opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.