Bart van Elst

Bart van Elst

Mr. Bart van Elst is na ruim vijf jaar praktijk gehouden te hebben in Den Haag, medio 2013 teruggekeerd naar zijn geliefde Utrecht. Hij houdt zich bezig met het strafrecht in de breedste zin des woords, met een accent op vermogenscriminaliteit, levensdelicten, de Wet wapens en munitie, de Wegenverkeerswet en niet in de laatste plaats de Opiumwet en de bijbehorende ontnemingen. Zo stond hij in het omvangrijke Amsterdamse onderzoek ‘Wiet-O-Theek’ van het Functioneel Parket een van de hoofdverdachten bij. Recentelijk behandelde hij onder meer de mega strafzaken die bekend zijn geworden als de ‘Scarface hotelmoord’ en de ‘Amersfoortse kademoord’. Mr. Van Elst staat op de landelijke lijst van Jeugd(straf)recht advocaten en is in de regio Utrecht de advocaat van de websites: de Strafrechtadvocaat, Ingevorderd Rijbewijs en Wietplantage Opgerold. 

 

Mr. Bart van Elst is strafrechtspecialist en in die hoedanigheid lid van de Nederlandse Vereniging van Strafrechtadvocaten (NVSA).

 

In het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten heeft mr. Van Elst de volgende rechtsgebieden geregistreerd:

 

  • Strafrecht

 

Deze registratie verplicht hem elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.